BOEST - brillen - zonnebrillen nieuws

Sluit jij je ogen voor kwaliteit?

Harry Dickhoff - 25-10-2017 @ 13:04

Wat is goed zicht jou waard? Steeds meer mensen leggen zonder blikken of blozen meer dan € 900 neer voor het nieuwste model smartphone.

Een innovatief gebruiksartikel dat ze gerust na 2 jaar alweer inruilen voor een nieuwe. Wat ik niet begrijp is dat veel brildragende smartphone gebruikers vergelijkbare bedragen niet voor de correctie, bescherming en ondersteuning van hun ogen willen uitgeven. En dat terwijl ze zich met een comfortabele maatwerk kijkoplossing vaak veel minder hoeven in te spannen bij het kijken naar de steeds kleiner wordende digitale schermen.

De ogen van digitale heavy users hebben het zwaar te voorduren.

Sterker nog, veel heavy users van digitale gebruiksartikelen kijken vele uren per dag naar 4K schermen door traditionele en 'analoog' geproduceerde brillenglazen. Brillenglazen die bovendien onnodig spiegelen en de ogen door verminderde beeldkwaliteit sneller vermoeien. Misschien een raar vergelijk, maar zit iedere schoen in jouw schoenmaat bij jou even lekker? Als je iedere dag lang moet staan en je voeten intensief moet gebruiken, dan kies je toch ook voor een goede pasvorm? Zo is het ook met optische producten. Volledig gepersonaliseerde glazen ondersteunen je ogen optimaal en bieden veel meer draag- en kijkcomfort. Daardoor valt er vaak veel meer te genieten van alles wat voorbij flitst op digitale televisies, computerschermen, tablets, smartphones en smartwatches!

Innovatieve techniek voor (je) ogen
Ja, je leest het goed, gepersonaliseerd maatwerk voor ogen biedt veel voordelen. Er zijn in ons vakgebied ondertussen vele gradaties in gepersonaliseerd maatwerk, zowel in contactlenzen als in brillenglazen. Zelfs monturen kunnen tegenwoordig volledig op maat worden gemaakt, waardoor de pasvorm optimaal is. Maar niet iedere optiekaanbieder kan al deze typen maatwerk leveren. Voor het leveren van dit soort gepersonaliseerde kijkoplossingen zijn vaak speciale instrumenten en specialistische kennis nodig. En niet iedere optiekaanbieder heeft dit in huis.

vergelijk_brillenglazen.jpg

Branchevreemde kanalen rukken op.
Gelukkig leven wij in een vrij land en er is ook in de optiekbranche veel te koop en volop keuze. Onze regering pleit voor een vrije marktwerking en helaas zijn de prachtige beroepen opticien en contactlens specialist nog steeds niet beschermd. Je kunt in Nederland dus zelfs op het internet en bij de drogist een bril of contactlenzen kopen. Je bent geheel vrij om een keuze te maken uit een enorme verscheidenheid aan aanbieders van optische producten en de bijbehorende professionele diensten en services. Helaas worden er in de media vaak appels met peren vergeleken. Als logisch gevolg staat de geloofwaardigheid van de berekende prijzen steeds vaker ter discussie.

Wees zuinig op je zicht!
Helaas is een brillenglas of contactlens feitelijk een 'transparante steunzool'. Zo kan een leek aan de buitenkant niet zien wat voor extra ondersteuning, bescherming en kijkcomfort de gepersonaliseerde maatwerkglazen bieden. Gelukkig zijn er heel veel gediplomeerde en gepassioneerde vakbroeders en -zusters. Zij kunnen tegenwoordig een scala van innovaties in een brillenglas op maat laten verwerken. Jouw ogen verdienen aandacht en een oplossing die past bij jouw persoonlijke situatie. Zij nemen dan ook altijd de tijd voor een grondige inventarisatie. Gediplomeerde opticiens zijn goed opgeleid om iedereen beter, goed beschermd en comfortabeler te laten zien. Want goed en gezond zicht draagt bij actief aan een aangenamer leven. En we moeten tenslotte steeds langer en steeds intensiever met onze ogen werken!

Laat proactief je ogen regelmatig controleren.
Een periodieke oogcontrole, inclusief een persoonlijke kijkanalyse, is in mijn optiek een must. Dit biedt veel meer inzicht over het gebruik van jouw ogen dan een standaard oogmeting. Gelukkig kunnen steeds meer optiekbedrijven ook de gezondheid van je ogen uitgebreid controleren. Komt er in de familie bijvoorbeeld glaucoom voor, laat dan regelmatig, net als je bloeddruk, ook jouw oogdruk even meten.

Gun je ogen kwalitatieve maatwerk kijkoplossingen.
Waar ik dan ook echt van schrik is het feit dat er brildragers zijn die het aandurven om zonder oogmeting een bril te kopen op het internet. Of brildragers die blind vertrouwen op een computermeting die wordt uitgevoerd door een drogisterijmedewerker. Alle waar naar zijn geld, maar (prijs)stunten met jouw zicht raad ik sterk af!

Jouw ogen zijn het waard.
Het is aan jou om te kiezen wat een goede kijkoplossing voor jou waard is. En welke kwaliteit in producten en professionele diensten jij jouw ogen gunt. Gelukkig weten veel bril- en contactlensdragers al lang wat het verschil in toegevoegde waarde is. Zij kiezen dan ook bewust voor de gediplomeerde opticien, contactlens specialist of optometrist.

Prijs is wat je betaalt, maar waarde is wat je krijgt!
Door mijn passie voor ogen ben ik verslaafd geraakt aan mooie maatwerk kijkoplossingen en de totstandkoming ervan. Ik schrijf dit artikel, omdat ik mij als ambassadeur verplicht voel om de sociale status van ons mooie optiekvak op hoog niveau te houden en of te brengen. Gelukkig mag ik mijn passie als trainer en coach met veel gediplomeerde opticiens en optometristen delen. Ik werk voor veel optiekbedrijven met een heldere visie en missie voor ogen. Daar werkt men iedere dag keihard aan het uitbouwen van hun geweldige reputatie. Open jouw ogen, gun je ogen het beste en kies ook voor kwaliteit!

PS De prijs van het multifocale maatwerkglas in de bovenstaande afbeelding is fictief. Maatwerk is verkrijgbaar in vele gradaties en dus in allerlei prijsklassen. Uw opticien informeert u met plezier naar de mogelijkheden.

1_harry_dickhoff.jpg
HARRY DICKHOFF
Trainer, coach and marketing advisor. Inspiring people to add value to their life, the life of their customers and the organisations they work for!

#BOEST is een brillenconcept ontwikkeld voor de beste optiekbedrijven.


HOME | BESTELFORMULIER | MODELLEN | DEALERS | VOORRAAD1_boest_logo.png

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen